Oefentoets Ontslaggesprek

Oefentoets Ontslaggesprek

Ontslaggesprek Casus Dhr/mevr van Nagelen

 

Naam: Dhr/mevr van Nagelen

Leeftijd: 69

 

Medische gegevens

Opname indicatie: benauwdheid

Medische diagnose: hartinfarct

Medicatie: Acetylsalicylzuur 500 mg 1x dgs

 

Verpleegkundige overdracht

Dhr/mevr is opgenomen met acute benauwdheid een week geleden. Dhr/mevr was zo benauwd dat ze 112 hebben gebeld en deze hebben dhr/mevr meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is vastgesteld dat dhr/mevr een infacrt heeft gehad. Vervolgens is hij/zij gedotterd en is gestart met medicatie. Na het dotteren nam de benauwdheid af, maar de schrik zat er flink in. Dhr/mevr is nu voldoende hersteld om naar huis te mogen. Dhr/mevr heeft een afspraak mee voor de Stoppen met Roken poli, voor de fysiotherapeut en een controle-afspraak bij de cardioloog.

 

Situatie:

Dhr/mevr is alleenstaand en heeft geen kinderen. Hij/zij woont op het platteland in een boerderij en leeft daar een vrij afgezonderd leven. Eens per twee weken heeft dhr een afspraak met de Praktijkondersteuner van de huisarts om te proberen te stoppen met roken.

Dhr/mevr rookt al sinds zijn tienerjaren ongeveer een pakje per dag. Dhr heeft al wel meerdere malen te horen gekregen van de huisarts dat hij/zij moet stoppen met roken, maar dit wil nog niet echt lukken.

Dhr/mevr eet en drinkt gezond, naar eigen zeggen. Hij/zij haalt meestal het eten uit zijn eigen tuin, waar hij groenten en aardappels teelt. Dhr/mevr drinkt geen alcohol, maar wel regelmatig frisdrank.

Dhr/mevr beweegt wel doordat hij in zijn tuintje aan het werk is, maar is verder niet sportief aangelegd. Eens per week gaat hij met de auto boodschappen doen.

Dhr/mevr is flink geschrokken van het hartinfarct. Hij/zij was zo benauwd dat hij dacht dat hij/zij wel dood zou kunnen gaan. In het ziekenhuis heeft hij regelmatig aan gegeven nu echt te willen stoppen met roken en heeft daarom een afspraak gekregen bij de Stoppen met Roken poli. Dhr/mevr hoopt dat het deze keer dan ook echt lukt.

Ook beseft dhr/mevr dat hij meer zou moeten bewegen, maar vind dit zelfstandig wel erg moeilijk. Het is dhr/mevr aangeboden om een revalidatietraject te volgen, maar dhr/mevr wil liever thuis slapen, daarom is nu fysiotherapie gestart. In het ziekenhuis ging bewegen met de fysiotherapeut erg goed, maar dhr vindt er nog steeds niks leuks aan.

Dhr/mevr vond het in het ziekenhuis niet erg prettig, hij/zij is het gewend om alleen te zijn en vond het daarom al snel druk. Hij/zij is blij dat hij/zij weer naar mag.