VCM 4

VCM 4

Casuïstiek toetsing

Casus Mertens

Rol student

Je bent wijkverpleegkundige.
Drie maanden geleden is mevrouw Mertens in zorg gekomen.  Zij heeft de beginnende Alzheimer en moet geholpen worden met medicatie toedienen, omdat zij dit anders vergeet.
Vandaag heb jij een online evaluatiegesprek met de zoon/dochter van mw. Je wilt graag weten in hoeverre hij/zij tevreden is over de zorg.

 

Casus De Vries

 Rol student

Je bent verpleegkundige bij het FACT team en je hebt vanwege de Corona een afspraak met een client om te beeldbellen.

Een jaar geleden is meneer de Vries in zorg gekomen bij het FACT team en jij bent de vaste verpleegkundige van meneer. Meneer heeft de diagnose Schizofrenie. Omdat het de laatste weken minder goed gaat met meneer hebben jullie dagelijks contact via beeldbellen. Meneer heeft meer last van stemmen gekregen, vooral in de avond en het helpt hem om dagelijks kort contact te hebben om te bespreken hoe het gaat.

Meneer heeft al aangegeven dat hij dit niet prettig vindt om te beeldbellen, maar dit is nu eenmaal het beleid op dit moment bij het FACT. Omdat jij de laatste week ziek bent geweest heb je minder contact met hem gehad en hebben collega’s van jou de zorg overgenomen. Meneer heeft al aangegeven bij je collega’s dat hij dat niet prettig vond.

Omdat je nog niet op kantoor mag werken (omdat je koorts hebt gehad) heb je besloten vandaag om vanuit huis te beeldbellen. Je hebt een goede werkplek opgezocht in huis.